Srandičky - z tisku 2000

 

18.08.2000 - MF Dnes (Marcela Němečková) zkráceno

Pověsit! Ale jak?

Zatímco desetiletému školákovi stačí k radosti v pokoji zavěšené šplhací lano, jeho o pár let starší bratr si už svou energii raději vybije třeba na boxovacím pytli. Sestřička dá samozřejmě přednost závěsné síti nebo houpacímu křeslu z ratanu, kde se lze nejen skvěle pohupovat, ale hlavně trávit příjemné chvíle u hodinových telefonních hovorů s kamarádkami.

Široký sortiment sportovních potřeb najdete jak ve specializovaných prodejnách, tak v obchodních domech nebo supermarketech. Například menší boxovací pytel pořídíte kolem tisícikoruny, větší stojí dvojnásobek. Profesionální vybavení je samozřejmě dražší. Mladí si rádi hrají a stále oblíbenější jsou dnes šipky. Cena závěsného terče s šipkami se může pohybovat od čtyř set až do pěti tisíc korun. Nemělo by se však zapomínat na to, že ne každý se vždy trefí. Proto bývá vhodnější okolní prostor kolem terče opatřit třeba dřevotřískovou deskou, aby zeď nevypadala jako po vojenském útoku. Romanticky založené dívky dají asi přednost houpací síti, kterou je možné upevnit v pokoji například přes roh. Stojí od necelých čtyř stovek korun výše. Příjemným doplňkem může být křeslo z ratanu upevněné ke stropu. To by stálo rodiče včetně závěsného zařízení kolem šesti tisíc korun. Pro pokoje s vysokými stropy je k dostání kovová konstrukce, na kterou lze křeslo jednoduše zavěsit. V prodejnách s nábytkem stojí zhruba tři tisíce korun.

 

15.07.2000 - MF Dnes - zkráceno

Hlavolamy

6. ...
7. K olika způsoby můžete dosáhnout na terči 123 bodů, použijete-li jen tři šipky? Každá šipka dopadne vždy jen na jedno pole a žádná šipka nesmí spadnout na zem. Každé pole můžete použít vícekrát v jednotlivých řadách hodů, ale stejná řada čísel může být použita jenom v jednom pořadí.
8. ...

Možnosti: A-1, B-5, C-8, D-2, E-4, F-12

Řešení: Zadání 7: E - např. 123.0.0 - 100.23.0 - 60.60.3 - 100.11.12