Srandičky - z tisku 2008

 

19.11.2008 - Deník Sport (ČTK)

Foto: ČTK

Oštěpař Backley válcuje soupeře v šipkách

Propagátor hospodského sportu

Bývalý britský oštěpař Steve Backley využívá svého švihu v populárních šipkách. O víkendu si připsal první úspěch, když společně s profesionálem Jamesem Wadem vyhrál turnaj celebrit a získal prémii 8000 liber (246.000 korun).

Hra ho zaujala natolik, že se chce zasadit o její zařazení do programu olympijských her.

Trojnásobný medailista z olympijských her ukončil atletickou kariéru v roce 2004. Nyní pracuje Backley jako firemní kouč se zaměřením na komunikační strategii firem, ale zvládá i jiné aktivity. Jeden z velkých soupeřů světového rekordmana Jana Železného ale dokazuje, že nemá v paži jen sílu, ale i přesnost.

"Ve finále jsem jenom s úctou sledoval úžasný souboj Phila Taylora (mnohonásobného mistra světa) s Wadem. Myslel jsem si, že nelze hrát lépe. A pak jsem trefil double. Úplně jsem cítil, jak se během turnaje zlepšuji, a v konci jsem to prodal," rozplýval se Backley v rozhovoru pro server spikesmag.com.

Devětatřicetiletý oštěpař si myslí, že by se šipky mohly dostat do programu her již v Londýně. "Byl bych rád, kdyby se to podařilo. Ještě není pozdě," věří nový fanoušek této hry.

 

16.07.2008 - Deník Sport (ČTK)

Foto: ČTK/AP

Scolari válí v Chelsea šipky

Lepší jsou jen Terry a Cole

Nový trenér Chelsea Luiz Felipe Scolari sice poprvé v životě viděl šipky až při svém nástupu do londýnského celku, oblíbený anglický sport mu však okamžitě učaroval.

Ihned začal s fotbalisty hrát klubovou ligu.

Podle listu The Sun se postaral o pořádné překvapení, když po prvních kolech jsou lepší pouze vyhlášená esa John Terry a Joe Cole. Jak je na tom český brankář Petr Čech, deník neuvedl.

V soutěžení se devětapadesátiletému koučovi přezdívanému "Velký Phil" prý daří natolik, že si u hráčů vysloužil přezdívku "The Power" podle třináctinásobného mistra světa Phila Taylora.

"Jestli mu to půjde na lavičce Chelsea minimálně tak, jako v šipkách, čeká nás parádní sezona," citoval The Sun nejmenovaného zaměstnance klubu.

 

09.01.2008 - Havlíčkobrodský deník (Jan Hammer)

Šipky vládnou amatérské lize

Havlíčkův Brod - Šipky jsou jediným neporaženým týmem v I. amatérské volejbalové ligy v Havlíčkově Brodě. Ve všech osmi duelech vyhráli bez ztráty setu a usadili si na čele tabulky I. AVL.

Výsledky 3. kola: Plyšový myši – Šipky 0:2 (7:25, 11:25), Šipky – Slezina 2:0 (25:11, 25:9)